Vad ska jag äta som kvällsmål?

Fråga:
Är en nybliven trebarnsmor, aktiv vardag, ska komma igång mer o mer med promenader o lite lätt träning. Har hyfsad koll på mat, men vill gå ner de sista 5 kg. Äter oftast 5-6 gånger per dag. Vad är bra kvällsmål runt åtta tiden på kvällen när vi ätit middag runt fyra. Med tanke på att jag vill gå ner i vikt vill jag äta något som är bra för mig.

Svar:
Kul att du vill komma igång med motion och bra mat. Förslag på ett bra kvällsmål är knäckebröd med keso och kiwi eller någon annan frukt du tycker om. Keso mättar bra och frukten stillar sötsuget och ger dig samtidigt nyttiga fibrer och vitaminer. Ett annat gott och nyttigt alternativ är grekisk yoghurt med lite hallon och naturella nötter, eller fil med en nyckelhålsmärkt müsli och bär. Här kommer några fler tips!

Tänk också på att inte äta för ofta utan, att äta 4-5 gånger per dag kanske räcker. För att inte bli hungrig mellan måltiderna gäller det då att äta nyttiga saker som man blir mätt av, magert protein, fiberrika kolhydrater osv. Lycka till med dina nya goda vanor!